24 Mart 2013 Pazar

Havuç Tarator

Yapımı son derece basit tadı ise enfes olan eşimin ve benim favori mezemiz havuç tarator. Ne zaman yemekli misafir ağırlayacak olsam mutlaka soframızda olur. Hem masada çeşit oluyor hem de tabakta bir miktar bile kalmayan tek meze oluyor da diyebilirim. Küçükken babaannemden isterdim, hadi havuç kavursana derdim:)


Malzemeler:
* 5 adet havuç
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
* 1 kase yoğurt
* 1 yemek kaşığı mayonez
* tuz
* süslemek için dereotu
Yapılışı:
Havuçları rendeliyoruz. Bir tavaya zeytinyağını koyup, rendelenmiş havuçları ve tuzu ilave edip havuçlar yumuşayana kadar kavuruyoruz. Bir kasede dövülmüş sarımsağı,yoğurdu ve mayonezi pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz ve kavrulmuş ılınmış havuca ilave edip hepsini karıştırıyoruz üzerini dilediğiniz gibi dereotu ya da maydonoz ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. genelde herkes tarafından çok seviliyor, ama ben bir türlü sevemedim şu taratoru yaa.. havuçu severim aslında ama cık bu şeklini değil :( yinede eline sağlık canım size afiyet olsun :) bu arada tebrikler gerçi bi kaç ay olmuş ama olsun, yinede yeni evlisiniz, hayırlı olsun inş ..sevgiler.

    YanıtlaSil