31 Mayıs 2012 Perşembe

Gelinler İçin Parfüm:)

Bir kaç haftadır bütün hazırlıklarım tamammış gibi parfüm derdine düştüm:) Eskiden beri ailemin bile tabiriyle parfüm manyağı olduğum için bir servet harcamışımdır. Ancak kendim para kazanmaya başladıktan sonra o kadar kolay olmadı parfümlere servet yatırmak:) Şimdi de temmuz ayında sıcak bir yaz akşamında olacak düğünüm için parfüm arayışına girdim. Bizde bohça vs gibi ritüeller olmadığından çeyizimde vs extradan kullandıklarım haricinde parfümüm yok. Bir kaç forumdan araştırdığım kadarıyla oradaki öneriler aşağıdaki gibi oldu... Versace Vanitas Parfüm satış sitesinde şu şekilde açıklanmış; İhtişam ve güzellik. İnce ve derin duyguları harekete geçirerek canlı ve baştançıkarıcı bir kokuyla tanımlanıyor. Havada dağılan sonsuz çekici kokusu, onu harikulade bir gerçekliğe dönüştürüyor. Benliğin en feminen parçası artık bir parfüm. Vanitas Versace Eau de Parfüm armoniyme seçilen naturel elementlerin birleşimi. Lime ve frezyadan arındırılmış, sedir ağacı ve tonka tohumu tensel vurgusu ile sarılmış zengin ve şehvetli tiare çiçeği. Her ne kadar bu kadar ihtişam şehvet gibi tanımlamalar içerse de bana çok hafif geldi çok çiçeksi evet güzel ama o geceye bence hafif kaçardı diye düşündüm. Fiyatı 50ml için 181 tl 100ml için 237 tl civarı idi...
Dior Addict to Life Çiçeksi, pozitif ve mutlu duygularla dolu bir parfüm. Şeftali, nar ve ahududu gibi meyveli kokularla başlayan Dior Addict To Life parfümü tende yerleştikçe unutulmaz ve cezbedici gül, yasemin, zambak ve beyaz misk kokularıyla kalıcılaşıyor. Şeklinde açıklamışlar. Maalesef çok çok güzel kokmasına rağmen sıktıktan 1 saat içerisinde uçtuu gitti bende.. fiyatı da 180-255 tl arasında.. Shiseido Zen Zen geleneksel durağanlığından uyanıyor. Enerji dolu. Yaşam dolu. Duygu dolu. Bu yaşam gücü yeni bir Zen’in doğuşunu sunuyor. Amber ve ağaç notalarıyla sarmalanmış çiçeksi ferah bir nefesle benliğindeki gerçeklere uzanarak, modern kadının özünü yansıtan bir Zen. Seçilen notalar parlak, ferah, temiz ve son derece feminendir. Aynı zamanda, lüks ve hassasiyet aurası yaratan zarif ve ince notalardır. Bir araya geldiklerinde bu nitelikler beklenmedik bir şekilde enerji vererek, kadını tümüyle yansıtır ve Zen’in içerdiği mutlak dengeyi yakalar. Üst nota: Greyfurt, Bergamot, Şeftali, Ananas ve Mavi Gül. Orta nota: Frezya, Gardenya, Kırmızı Elma, Menekşe, Sümbül, Vadi Zambağı, Çin Gülü, Nilüfer çiçeği Alt nota: Paçuli, Sandal ağacı, Misk, Beyaz Misk, Deniz notası, Amber, Tütsü. Diye geçiyor internetteki tanıtımında...bunu bana sevil parfümeride satış danışlmanı arkadaş önerdi. gerçekten muhteşem bir koku uzun süre kaldı bende. Çok soft hem hafif hem ağır çok dengeli bir parfüm.çok beğendim..alternatiflerimden biri..
Estee Lauder Sensuous Özgüven, kadınsılık, sessiz güç ve sonsuz zerafet. karmaşık ve büyüleyici hissettirecek, farklı boyutlar yaratan sıcak, çekici, odunsu kehribar parfüm, özel üretilmiş zambak, manolya ve yasemin yapraklarının saf ve doğal ylang özü ile tamamlanmış kadınsı ferah karışımın ışıltılı notaları; erimiş sandalağacı, karabiber, sulu mandalina ve bağımlılık yaratan şerbet gibi doğal bal bulunuyor. Ortamdan uzaklaşmanızdan sonra uzun süre etkisini hissettiren Sensuous, kadının karşı konulamaz ve söndürelemez gücünün kutlamasıdır. Her Kadın kendi kadınsı tarzını yakalar. Bu da aynı şekilde satış danışmanı ve bazı internet sitelerindeki önerilerden biri.. Bu koku da harika kokuyor ve gerçekten kalıcı sabah uyandığımda bileğim hala kokuyordu. Sıktıktan ilk 15 dk sonra biraz kötü koktu aslında ama sonrasında muhteşem bir koku oldu. Ne ağır ne hafif..çiçeksi ama içerisindeki baldan olsa gerek hafif bir kurabiye kokusu da var. Baharatlı ya da şekerli kokular gibi ağır değil...yazın kullanmak istiyorsak ama aynı zamanda yazın freshliği ile uçup gitmesin istiyorsak çok ideal bir koku.bir o kadar kalıcı... bu da diğer alternatifim... Yani anlayacağınız sensous ve zen arasında kaldım. Hangisini alacağıma karar veremiyorum. Sizler düğününüzde neler kullandınız ya da kullanacaksınız?alternatiflere ve kafamın daha da karışmasına açığım:)
NOT: Sevgilim yurtdışı seyahatinden dönerken bana Shiseido Zen i uygun görmüş ve onu almış benim düğün parfümüm belli oldu.darısı başınıza:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder